Na 18. Jesenjem Rosa festivalu zdravlja

Učenici svih srednjih škola  Akademije Dositej su u pratnji nastavnika i razrednih starešina posetili 18. Jesenji  Rosa festival zdravlja koji se se održava u Domu Vojske Srbije 4. I 5. oktobra.  Festival se održava pod sloganom  „Misli ranije, biraj zdravije”. Festival je posvećen važnosti hidracije, prevenciji, zdravoj i pravilnoj ishrani.

 Svi zainteresovani mogu da se posavetuju sa najeminentnijim stručnjacima, da provere zdravstveni status, izmere pritisak, šećer u krvi, vid, visinu i težinu, stanje minerala i vitamina u organizmu, urade testiranja koja ukazuju na to da li imaju rizik da obole od dijabetesa, demencije, depresije i anksioznosti, da dobiju savet o ishrani od nutricionista. 

 Tradicionalno se održavaju degustacije zdravih proizvoda i napitaka i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača. Planirano je održavanje nekoliko važnih tribina za školarce, radno aktivno stanovništvo i najstarije sugrađane. Poseban akcenat stavićemo na tribine o gojaznosti kod dece i borbi protiv droga, a i predstavnici medija će imati interesantne goste na svojim panelima koji će biti održani na teme oko prevencije malignih bolesti, važnosti pravilnog vežbanja, depresije. Na bini će se predstavljati različiti vidovi vežbanja, plesova, promocija knjiga, radionica za mlade.

 Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući „Rosi”, „Sanofiju” i „Maksiju” – istakla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala. Ovom prilikom biće predstavljena humanitarna akcija „Napravi razliku, pruži priliku” koja se realizuje u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv malignih bolesti „Rak je izlečiv”, koju sprovodi RTS uz podršku Ministarstva zdravlja, a gde je cilj prikupljanje donacija za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Više informacija o manifestaciji možete pronaći na sajtu: www.festivalzdravlja.com