Obrazovni profili

Medicinska sestra/ tehničar

Četvrti stepen stručne spreme. Obrazovanje po najprofesionalnijim standardima. Bićete osposobljeni za rad u bolnicama, kao i u svim medicinskim institucijama. Posao medicinske sestre obuhvata negu pacijenata, davanje propisane terapije, svakodnevni kontakt sa korisnicima zdravstvenih usluga. Medicinska sestra je najčešće prva osoba sa kojom se pacijent sretne kada mu je potrebna zdravstvena pomoć i sa kojom je u stalnom kontaktu. Osim profesionalnih znanja i veština, tokom školovanja ćete razviti i usavršiti veštine komunikacije neohodne za obavljanje posla na najbolji mogući način. Imaćete prilike da izgradite sebe tako da imate potreban stepen empatije jednako kao i profesionalan odnos prema svakom pacijentu. Naš cilj je sticanje funkcionalnih i primenljivih znanja i veština. Iz tog razloga ćete biti spremni za svet rada jednako kao i za nastavak školovanja.

Medicinska sestra/vaspitač

Ako je vaše interesovanje medicinsa struka sa posebnim fokusom na brigu o deci, onda je ovo pravo mesto za vas. Tokom školovanja ćete steći znanja i veštine iz oblasti medicine, psihologije i pedagogije. Rano detinjstvo je veoma značajan period u razvoju ličnosti. Deca provode veliki deo vremena sa vaspitačima pa je neophodno da sa njima rade obučeni i osposobljeni profesionalci. U našoj školi ćete u potpunosti biti osposobljeni za obavljanje ovog odgovornog i lepog posla. Saradnja sa najboljim privatnim i državnim predškolskim ustanovama, obezbediće vam uslove za sticanje znanja i veština koje omogućava svet rada. Nakon četvorogodišnjeg školovanja svi oni koji žele da nastave dalje obrazovanje moći će da upišu fakultete u zemlji i inostranstvu.

Farmaceutski tehničar

Četvrti stepen stručne spreme. Dobićete profesionalna znanja i veštine po najvišim standardima iz oblsati farmacije. Tokom vezbi u najsavremenijim laboratorijama bićete osposobljeni za načine i postupke izrade lekova, rukovanju priborima koji se koriste u farmaciji. Naš fokus je na razvoju ključnih kompetencija, osim predmetnih, tako da ćete razviti i unaprediti veštine komunikacije i preduzetničke veštine, koje doprinose profesionalnom i ličnom uspehu. Potrebe za zapošljavanjem farmaceutskih tehničara u velikim farmaceutskim kućama su sve veće, gde rade možete radaiti u proizvodnji, distribuciji i komercijali. Školovanje je četvorogodišnje. Četiri godine interaktivne nastave, praktične nastave u laboratorijama, usvajanje  funkcionalnih znanja i veština, omogućuje vam nastavak  školovanja.

Laboratorijski tehničar

Tokom skolovanja cete steci funkcionalna znanja i vestine o pravilnom prikupljanju, obelezavanju, skladistenju, cuvanju i transportu materijala. Bicete osposobljeni za izvodjenje tacnih i preciznih analiza. Tokom casova prakticne nastave u najsavremenijim laboratorijama steci cete primenljiva znanja i vestine. U koliko vas izbor nakon zavrsene nase skole bude nastavak skolovanja bicete spremni za upis na srodne fakultete i strukovne studije.

Fizioterapeutski tehničar

Kroz savremenu teorijsku nastavu i intenzivan praktican rad steci cete profesionalna znanja i vestine za rad u bolnicama i rehabilitacionim centrima. Fizioterapeuti su veoma traženi na tržištu rada. Sve je više potrebe za njima, usled posledica savremenog načina života.  Možemo slobodno reći da svakome od nas pre ili kasnije zatrebaju usluge fizioterapeuta. Fizioterapeuti rade sa zdravim ljudima kao i sa onima koji imaju zdravstvene tegobe. Pomažu starijim, slabo pokretnim i nepokretnim osobama  u povećanju njihove pokretljivosti, ublažavanju bola i posledica bolesti. Oni osposoblajvaju pacijente, uče ih kako samostalno da vežbaju i koriste razne vrste pomagala. Fizioterapeuti su veoma cenjeni kod nas a u zemljama zapadne Evrope su na listi najtraženijih zanimanja.  Naš primarni cilj je da omogućimo našim učenicima  sticanje funkcionalnih znanja i osposobljenost za rad,  jednako kao i za nastavak školovanja.  Steći ćete koompetencije iz oblasti preduzetnistva koje će vam omogućiti  jednostavno pokretanje  sopstvene prakse. Po zavrsetku nase škole ćete moci da upisete fakultet.

Stomatološka sestra/tehničar

Program nastave se zasniva na sticanju znanja i veština za asistiranje i rad na odeljenjima: Bolesti zuba, dečja i preventivna stomatologija, stomatološka protetika, paaradontologija i oralna medicina, ortopedija  vilica, oralna i maksiofacijalna hirurgija. Ovladaćete tehnikama i procedurama pripreme i  sterilizacije materijala i instrumenata. Stomatološka sestra/tehničar, učestvuje u prevenciji stomatoloških oboljenja, vaspitno zdravstvenom radu u vrtićima, školama, savetovalištima za trudnice. Za obavljanje ovog posla je neophodna preciznost, odgovornost i posvećenost. Učeći od najboljih učenici će sticati neophodna znanja i veštine.  U našoj školi veliku pažnju posvećujemo i razvoju tzv. „mekih veština“ koje će vam omogućiti obavljanje posla i poslovne komunikacije na najprofesionalniji način. Teorijska nastava u našoj školi je interaktivna, praktična nastava je usmerena na sticanje primenjivih znanja i veština. Nakon završetka ovog četvorogodišnjeg školovanja, bićete osposobljeni za rad jednako kao i za nastavak školovanja.

Zubni tehničar

Ovladacete tehnikama modelovanja svakog pojedinačnog zuba, tehnikama i tehnologijom izrade svih vrsta tehničkih pomagala, zubo – tehničkih i ortodonskih aparata. Naša skola je opremljena tako da omugućava sticanje znanja i vestina potrebnih za obavljanje ovog posla na najsavremenijim uređajima.  Bicete osposobljeni za pokretanje sopstvenog i samostalnog posla odmah nakon zavrsetka nase skole. Saradnja sa vodecim ordinacijama u oblasti stomatologije vam omogucava kontakt sa potencijalnim saradnicima i poslodavcima jos u skoli. Moći ćete da radite u zubotehničkim laboratorijama, u klinikama, bolnicama, domovima zdravlja, privatnim i samostalnim zubotehničkim laboratorijama. Zubna tehnika podrazumeva preciznost, motoričku spretnost i kreativnost. Sve potrebno i više od toga ćete razviti u našoj školi jer ćete učiti od profesionalaca koji pomenute veštine, osobine kao i profesionalna znanja poseduju na visokom nivou.  Ako budete želeli posle završene srednje škole ovog obrazovnog profila moći cete da upišete fakultet ili strukovne studije.

Zdravstveni negovatelj

Steći ćete  funkcionalna znanja i veštine za kvalitetno i kompletno obavljanje svih procedura iz domena nege bolesnika i funkcionalno zavisnih osoba. Nastavni program predviđa 40 % vežbi u školi i zdravstvenim ustanovama. Moći ćete da se zaposlite u bolnicama, gerontološkim, zdravstvenim i socijalnim ustanovama i da se brinete o bolesnicima u kući. Školovanje traje tri godine. Zdravstveni negovatelj pomaže nepokretnim i slabo pokretnim pacijentima prilikom ustajanja, promene položaja, kretanja. Rade u saradnji i nalogu lekara i drugog medicinskog osoblja.

Maser

Masaže su sve traženije, a maser je profesionalac koji uz pomoć određenih aparata i rukama opušta mišiće tela i tako smanjuje bol i napetost. Tokom školovanja ćete steći znanja i veštine sa kojima ćete moći da se zaposlite u bolnicama, banjama, spa centrima, centrima za kozmetiku i estetiku. Znanja i veštine stečene tokom školovanja će vam omogućiti i da pokrenete sopstveni biznis. Školovanje traje tri godine.  Interaktivna nastava u kojoj je učenik uvek uključen u učenje, kao i puno časova praktične nastave i vežbi, u potpunosti razvija kod naših učenika funkcionalna i primenljiva znanja. Masaže su raznovrsne: sportske, kozmetičke, terapijske, relaksacione, a posao masera važan u svakoj oblasti. Tokom školovanja ćete usavršiti i komunikacijske veštine koje su veoma važno za uspostavljanje dobrog odnosa sa klijentima.